Goty 2011: Årets näst bästa spel

Ett kvar efter det här. Några kanske kan gissa sig till vilket jag väljer. Årets tvåa är här tack vare en underbar fortsättning på en viktig speltradition. Mästerligt utfört och som en bal på slottet ska vara. Hade inte årets bästa spel kommit just i år så hade följande varit min givna etta.

 

Årets näst bästa spel 2011:

The Elder Scrolls V: Skyrim

När jag med uppspärrade ögon började mitt äventyr med min första karaktär, en Dunmer Rogue, och dödade den första råttan i Elder Scrolls II: Daggerfall. Det var då en livslång kärlek föddes till det här formatet och framförallt den här serien. Alla fantasyspel har jag vid något tillfälle jämfört med Daggerfall eller följande spel i serien. Till och med Baldurs Gate har jag som 16-åring betraktat med en drömsk suck och tänkt: ”Om det ändå var första-person… Som Daggerfall”.

Skyrim är det femte spelet i serien och det ger mig precis vad jag förväntar mig. Precis som tidigare sätt jag ut i världen med en väldigt lös och öppen bakgrundshistoria, och resten är mitt att fantisera ihop eller skapa själv. Sandbox-spel i allmänhet sätter igång något hos mig som skapar hälften av handlingen på egen hand. Jag föreställer mig hur min Redguard kom över vidderna upp till norr, att han lämnat ett mörkt liv bakom sig och nu försöker få en ny start. Att sådant dyker upp hos mig måste bero på att jag är en traditionell rollspelare från grunden, som verkligen älskar att ge kött på benen till en karaktär som bara existerar på ett A4 formulär. Här existerar karaktären istället i en vibrerande vacker spelvärld, där det höga gräsets sus och solens strålar är så omslutande att jag ibland helt glömmer mitt eget liv. Vore det mer omfattande än såhär skulle det vara skrämmande. Skyrim blir ett litet liv i sig tillslut, och att skapa något sådant utan en massiv multiplayer-värld är en enastående bragd som speltillverkare.

Det spelar ingen roll vilket Elder Scrolls det handlar om. Jag älskar serien av hela mitt spelarhjärta. Skyrim var ännu en vacker resa tillsammans med en livslång kamrat.

Idag har följande bloggar skrivit om årets 2:a bästa spel: Spelkriget, Aftonstjaerna, Midnite Gamer, Sätrapöjk, Spelkänsla, Slashdoublejump, Vill vara gamer, Megazine, Spelföräldrar, QN2, EmmyZ, Zejho, Mediabloggen

Annonser

2 thoughts on “Goty 2011: Årets näst bästa spel

  1. […] Idag har följande bloggar skrivit om årets 2:a bästa spel: Spelkriget, Aftonstjaerna, Midnite Gamer, Sätrapöjk, Spelkänsla, Slashdoublejump, Vill vara gamer, Megazine, Spelföräldrar, QN2, EmmyZ, Zejho, Mediabloggen, Peter Ahonen […]

  2. […] vara gamer, Megazine, Spelföräldrar, QN2, EmmyZ, Zejho,Mediabloggen, Peter Ahonen, Hifi […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: